Upptäck ett kontrastrikt Mölndal

Mölndals nya stadsdel, Forsåker, ska bli en energigivande kraftkälla som bidrar med växtkraft och inspiration till hela regionen. Här kommer bostäder, butiker, restauranger och kontor att mötas i en kontrastrik miljö som sjuder av liv.

 

2017 10 26

Öppet hus 2017

Öppet hus tre dagar i rad  på olika tider för att fler ska ha möjligheten att komma förbi och träffa oss. På torsdagskvällen är du välkommen på en presentation av Forsåker i lokalen Lilla Götafors och övriga Öppet hus äger rum i vår dialoglokal Forsåker Workspace. Detta är en viktig del av det vi kallar Feedback Forsåker. Här berättar vi mer om projektet, svarar på dina frågor och framförallt samlar in friska idéer som hjälper oss att skapa en hållbar stadsdel i linje med vår vision.

Datum och tider

Torsdag 26 oktober
Klockan 18.00 – 20.00 (presentationen börjar 18.15)
Lilla Götafors, Götaforsliden 15

Fredag 27 oktober
Klockan 10.00 – 14.00
Forsåker Workspace, Privatvägen 1 (södra infarten till området)
Träffa oss och ställ frågor.

Lördag 28 oktober
Klockan 10.00 – 12.00
Forsåker Workspace, Privatvägen 1 (södra infarten till området)
Två rundvandringar på området, kl. 10.15 och kl. 11.15. Vi ses vid konstverket bredvid Forsåker Workspace (läs mer om det nedan). Max 25 personer per omgång så det är först till kvarn som gäller.

Ingen av dagarna kräver anmälan så det är bara att komma förbi spontant.
Varmt välkommen!

Läs mer
2017 10 28

Drive-in-bio

Det är med stolthet vi på Forsåker bjuder in till drive-in-bio på området, tillsammans med Film i Väst den 28 oktober. Filmen som visas är den prisbelönta dramakomedin En man som heter Ove, med Rolf Lassgård i huvudrollen. Dessutom kommer vi att värma upp med vår egen kortfilm om den kommande stadsdelen. På plats kommer det att finnas varmkorv, Festis, muffins, popcorn och inte minst Ahlgrens bilar till salu!

Drive-in-bion är helt gratis men det är först till kvarn som gäller. Vi har plats för 180 bilar, så kom i god tid, ta det lugnt och visa hänsyn till dina medtrafikanter. Här kan du läsa mer om evenemanget.

Varmt välkommen!

dd8e1032-8421-440f-aa5f-63e922837df7

Läs mer

Evenemang och sponsring

Vi på Forsåker tycker det är viktigt att stötta initiativ och organisationer som delar våra värderingar och jobbar för att utveckla hela Mölndal. Vårt engagemang kan variera från år till år, men här är några av de arrangemang som vi stöttat.

 

Hållbarhetsveckan
Mölndal har en vision om att vara en hållbar stad. Men vad innebär det, hur når vi dit och vad kan du som invånare göra? Hållbarhetsveckan är ett samarbete mellan flera organisationer och syftar till att skapa aktiviteter och mötesplatser kring hållbarhet.
Läs mer här.

 

PelleKan
Mölndals Stad har ambitionen att bli Sveriges mest skräpfria kommun. PelleKan är den årliga plocka-skräp-kampanjen som besöker skolor och förskolor med en interaktiv föreställning.
Läs mer här.

 

Kulturnatt i Kvarnbyn
Kulturnatt är en årligt återkommande kväll, då Mölndal visar sig från sin bästa sida med musik, konst, dans, mat och dryck. Under kulturnatt har flera av Kvarnbyns ateljéer och andra verksamheter öppet.
Läs mer här.

 

Kvarnbydagen
Kvarnbydagen bjuder på ett myller av olika aktiviteter, loppis, underhållning, hantverk och utställningar i de industrihistoriska kvarteren i Mölndals Kvarnby.
Läs mer här.