Forsåker

2015 Aug 20

Ny konst- och kulturarena i Forsåker

Mats Forsåker Byggnad 14 Det tidigare gamla Pannhuset på området Forsåker är på väg att omvandlas till en arena för samtida konst och kultur under namnet Forsåker Byggnad 14. Den nya konsthallen invigs den 19 september med två utställningar som ingår i Göteborgs Internationella Konstbiennals satellitprogram GIBCA Extended.
Läs mer
2015 Mar 26

Första bilderna på Forsåker publicerade

struktur

Planerna för att etablera den nya stadsdelen Forsåker i Mölndal fortsätter i oförminskad takt. I samband med samrådsmöte och presenterad strukturplan har också de första bilderna publicerats. Bilderna avslöjar att Mölndalsån har en central roll i gestaltningen och att både bostäder och arbetsplatser får mycket nära till allmänna kommunikationer och Götalandsbanan.

Läs mer
2015 Mar 10

Se strukturplanen för Forsåker

Bad

Nu har vi tagit fram en strukturplan som förmedlar vår helhetsidé om hur Forsåker kan formas. Planen beskriver stadsdelens struktur av gator grönska, platser, bebyggelse och innehåll genom kartdiagram, typsektioner, illustrationer och inspirerande referensfoton.

Hämta strukturplanen här
Läs mer
2015 Mar 09

Tyck till om Forsåker

tycktill

Mölndals stad har nu upprättat ett planprogram för Forsåkerområdet och bjuder in till samråd. Syftet är att alla som på något sätt berörs av den nya stadsdelen ska kunna ta ställning till övergripande frågor och göra sin röst hörd.

Läs mer
2015 Jan 30

Mölndala Fastighets AB köper mer mark i Forsåker

forsaker

Mölndala Fastighets AB som leder planering och utveckling av Forsåker har tecknat avtal med Forever Living Products Scandinavia AB. Ett avtal som innehåller överlåtelse av ett specifikt markområde i parken, som i framtiden kan ge möjlighet att sammankoppla Forsåker med Mölndals innerstad.

Läs mer
SIDA 10 AV 11 << Första << ... 8 9 10 11 >> Sista >>