Forsåker

Gör din intresseanmälan här!

5 Februari 2018

Vad har hänt under 2017?

forsa%cc%8aker_kontrast_forsvatten_kontrastHoppas ni fått en bra start på nya året! Vi i Forsåker tycker att året 2017 har gått i rasande fart. Det har hänt en hel del spännande saker både i och runtomkring projektet som vi gärna vill berätta mer om…

Vad har hänt under 2017?

Samråd. När ett förslag till en detaljplan upprättas ska kommunen samråda med olika intressenter. Under samrådstiden ställs förslaget till detaljplan ut och allmänheten, myndigheter och andra berörda får komma med synpunkter.  Svaren på inkomna yttranden sammanställs i en så kallad, Samrådsredogörelse och ska mynna ut i ett uppdaterat förslag till detaljplan. Syftet är att förbättra beslutsunderlaget genom att samla in kunskap om det aktuella planområdet. Ett samråd för detaljplan ett hölls under tiden 4 maj till 16 juni 2017.

Drive-in- bio. Den 28 oktober så bjöd vi i Forsåker med stolthet in allmänheten till drive-in-bio på området. Tillsammans med Film i Väst skapades evenemanget och det var den prisbelönta dramakomedin En man som heter Ove som visades på storbildsskärm. Självklart fanns ”Oves kiosk” på plats för den som var sugen på något gott till filmen. Drive–in -bion var gratis så alla hade möjlighet att komma och se filmen. Evenemanget var uppskattat och det var runt 300 besökare som kom och förgyllde en minnesvärd kväll. Tack för er fina respons!

Feedback Forsåker. Med godis och goda grannar, presentationer och promenader, samtal och synpunkter genomfördes Feedback Forsåker i slutet av oktober 2017. Vi anordnade en Forsåkerträff där vi berättade om projektet i den charmiga lokalen Lilla Götafors i Kvarnbyn. Vi öppnade även upp vår projektlokal Forsåker Workspace där det fanns möjlighet att gå rundvandring i området och ställa frågor till våra projektledare.

Vi riktar ett stort tack till alla er som besökte oss! Nu blickar vi fram mot nästa tillfälle under 2018, mer information kring när och hur kommer att uppdateras på hemsidan. Tills dess – följ gärna vårt arbete i vårt nyhetsbrev.

Vi var här. Vi i Forsåker tycker det är viktigt att stötta initiativ och organisationer som delar våra värderingar och jobbar för att utveckla hela Mölndal. Vårt engagemang kan variera från år till år, men 2017 var vi på plats under Kulturnatt, Kvarnbydagen samt att vi sponsrade Jul i Kvarnbyn och PelleKan. Det är alltid kul att finnas på plats där vi möts av människor som är intresserade och att ni får möjlighet att ställa frågor till oss om projektet!

Vad har 2018 att erbjuda?

Granskning pågår. Just nu (från 2017 till 2018) pågår en viktig process i Forsåker med att sammanställa och besvara inkomna yttranden och synpunkter från samrådet om detaljplan 1. Svaren på alla inkomna frågor och åsikter ska samanställas i ett dokument som kallas Samrådsredogörelse, och ska mynna ut i ett uppdaterat förslag till detaljplan. Det nya förslaget ska sedan ställas ut igen, denna gång för granskning, och då ges allmänhet, myndigheter och andra berörda möjlighet att komma med synpunkter på det uppdaterade förslaget. Därefter kommer Kommunfullmäktige besluta om detaljplanen.

Full fart framåt. Forsåker är ett av de större stadsutvecklingsprojekten i Västsverige och det finns ett stort intresse kring processen. Forsåker kommer blir en modern och hållbar stadsdel som ska bidra till den dynamiska utvecklingen av centrala Mölndal. Här blir det närmare 3000 bostäder, handel, utbildning och mer än tusen arbetsplatser ska finnas här.

Men hur skapar man då en stadsdel? Ja, svaret på frågan är inte helt enkel. En sak som är säker är att det krävs stort engagemang, erfarenhet, nytänk och drivkraft. Det är ett stort och komplext projekt som kommer pågå under minst en tioårsperiod. Som tur är har vi flera duktiga människor som arbetar dagligen med att driva projektet framåt.

På det kommunala bolaget Mölndala Fastighets AB är vi sju personer som arbetar på heltid med projektet. Till vår hjälp har vi även olika konsulter, vårt konsortie som består av sex byggherrar samt medarbetare på Mölndals Stad. Vår organisation består av flera olika arbetsgrupper som har ansvar för specifika frågor som exempelvis skola, gestaltning och teknisk försörjning för stadsdelen. Nämnda arbetsgrupper är enbart ett axplock ur vår organisation. Det händer mycket spännande i vår vardag och vi vill gärna att du ska få en bättre inblick i vilka frågor vi arbetar med. Under 2018 kommer du därför kunna läsa mer om vad vi jobbar med och lära känna oss bättre och bli mer insatt i de frågor som är aktuella.

Kvarnbygatan 4. Mölndala Fastighets AB har just nu kontor inne i området Forsåker. Då organisationen växer så är vi i behov av större lokaler, därför kommer vi att få ett nytt projektkontor på Kvarnbygatan 4. Den gamla vackra byggnaden kommer att rustas upp och påbörja ombyggnation under 2018. Huset har tre våningar, det övre planet kommer att bestå av vårt bolags kontor samt att andra planet kommer att vara projektlokal för Forsåker där du har möjlighet att komma och besöka oss. På första plan kommer det bli någon verksamhet.